Ontmoet Lenneke Schoppers
buyer 

Alle positieve verhalen die ik over Kaemingk hoorde, blijken te kloppen

Na haar opleiding modemanagement aan TMO Fashion Business School werkte Lenneke Schoppers een aantal jaren in de textielbranche. In 2018 besloot ze vanuit haar woonplaats Zwolle terug te gaan naar Dinxperlo, waar ze is opgegroeid. Op zoek naar een leuke baan in de buurt, kwam ze al snel uit bij Kaemingk: “Al sinds de middelbare school hoor ik positieve verhalen over het bedrijf: hoe fijn Kaemingk met mensen omgaat én dat je hier je creativiteit kwijt kunt, door je ideeën om te zetten naar commerciële producten. Hier wilde ik ook graag werken!”

Ideale combinatie

Lenneke solliciteerde en kreeg een baan aangeboden als buyer. “Samen met collega’s bedenk ik een collectie, bepaal de kleuren en vormgeving en zorg dat de producten er komen. Hiervoor gaan we op zoek naar de juiste fabrikanten en onderhandelen we over prijzen en leveringsvoorwaarden. Mijn natuurlijke gevoel voor trends en commercie, analytische vaardigheden en organisatietalent komen hier heel goed van pas! Ik zie kansen, probeer ze te benutten en zorg ervoor dat alles goed wordt gepland. De afwisseling tussen werken op kantoor en in de showroom en het reizen is geweldig. Kortom: een baan die creativiteit en commercie combineert en waar ik heel gelukkig van word!”

Fijne mentaliteit

“Alle verhalen die ik over Kaemingk had gehoord, kloppen: het is hier echt ontzettend leuk! De showroom alleen is al een feestje op zich, de cultuur is heel open en het is heel gezellig, met een goede mentaliteit én fijne collega’s. Je kunt bij iedereen binnenstappen en iedereen groet je. Of je nou net nieuw bent of hier al jaren werkt: er wordt altijd naar je ideeën geluisterd. Ook al is het een groot bedrijf, het voelt heel klein. En er wordt goed voor ons gezorgd. Als we op reis gaan, ontbreekt het ons aan niets: zeer comfortabele vluchten, mooie hotels en goed eten. Ook hebben we een paar keer per jaar een groot feest voor alle afdelingen, waarbij echt alles uit de kast wordt getrokken om ons een fijne tijd te geven.”

Bijzondere band  

Omdat Lenneke en haar collega’s veel samen op reis gaan, leren ze ook een andere kant van elkaar kennen. “Je ziet samen veel van de wereld en ontdekt hoe het zakendoen er in andere culturen aan toe gaat. Op deze manier schep je echt een band, dat maakt dit werk heel bijzonder. In het ontwerp- en inkoopproces loopt het niet altijd zoals je gepland had, dat houdt het spannend. Het is leuk om snel en flexibel een andere oplossing te verzinnen, dat houdt ons scherp. Die flexibiliteit krijg je ook terug van het bedrijf. Moet je bijvoorbeeld eerder weg omdat je een ziek kind van school moet halen, dan wordt daar nooit moeilijk over gedaan.”


Meedenken over duurzaamheid

Bij Kaemingk is innovatie belangrijk. Lenneke draagt hier graag haar steentje aan bij, vooral als het gaat om duurzaamheid. “Ik ben hier heel geïnteresseerd in en ik vind het belangrijk. Ik denk dan ook graag mee over het gebruik van duurzame materialen en verpakkingen en probeer collega’s hierin mee te krijgen.” Met resultaat: inmiddels is er binnen Kaemingk een projectgroep duurzaamheid, die zich bezighoudt met dit onderwerp.

Lenneke Schoppers

Lenneke Schoppers

Buyer