Ontmoet Ruben te Paske 
BBL student

Hier leer je veel in de praktijk, waar je tijdens je opleiding veel profijt van hebt

In de zomer van 2020 kwam Ruben bij ons binnen als uitzendkracht. Hij begon in de losploeg en wilde vanaf het begin al graag doorgroeien. Na een jaar kreeg hij een contract aangeboden, maar dat weigerde hij vriendelijk: “Ik wilde eerst een diploma behalen. De keuze viel op mbo logistiek, een BBL-opleiding die me heel goed is bevallen. En het mooie is: ik kon vier dagen per week bij Kaemingk, als leerbedrijf, werken. Zo kon ik mijn leidinggevende allerlei kritische vragen stellen over wat er in mijn opleiding aan bod kwam. Hier leer je ontzettend veel in de praktijk, waar je tijdens je opleiding veel aan hebt.

Ervaring opdoen

Inmiddels heeft Ruben zijn diploma op zak. Zijn ambitie: logistiek teamleider worden. “Ik heb aangegeven dat ik dit graag wil en binnen Kaemingk krijg ik de kans om hogerop te komen. Af en toe val ik al in, als de teamleider er niet is. Omdat ik hier al een aantal jaren meedraai, weet ik vaak het antwoord op vragen van collega’s. Een mooie manier om alvast leidinggevende ervaring op te doen! Zo leer ik steeds meer en komt mijn droomfunctie dichterbij.”

Dol op uitdagingen

“Wat mijn talent is binnen Kaemingk? Dat vind ik een lastige vraag… Ik voer graag bijzondere taken uit en als er zich een probleem voordoet, probeer ik zo snel mogelijk een oplossing te vinden. Uitdagingen zijn wel mijn ding dus, daar leer je het meest van. En het scheelt natuurlijk dat ik redelijk snel dingen leer. Dat heb je ook wel nodig als je dit werk goed wilt doen. En slap ouwehoeren, dat kun je ook wel aan mij overlaten. Naast hard werken, wordt hier ook regelmatig hard gelachen. Bovendien is Kaemingk een heel inspirerend bedrijf. Kijk alleen al naar de voertuigen die hier rondrijden en alle handelingen die worden verricht. Toen ik hier voor het eerst kwam, zag ik combitrucks die tot negen niveaus hoog kunnen reiken, echt gigantisch! Ik keek mijn ogen uit.”

Je best doen

“Wil je dingen leren en stappen zetten, dan krijg je hier binnen Kaemingk zeker de ruimte voor. Als je laat zien dat je het echt wilt en verantwoordelijkheden aankunt, zijn er volop doorgroeimogelijkheden. Ook als je studeert! Kijk maar naar mij. Ik begon als losploegmedewerker en binnen drie jaar doe ik al de helft van wat mijn chef ook doet. Hard werken en je best doen, dan kom je er wel.”  

 Ruben te Paske

*         begon als uitzendkracht bij de losploeg binnen Kaemingk
*         rondde de BBL-opleiding mbo logistiek af
*         hoopt logistiek teamleider te worden
           

 

Ruben te Paske

Ruben te Paske

BBL student