Ontmoet Wout Duenk 
Logistiek teamleider

Ik begon als orderpicker en ben doorgegroeid naar teamleider!

Na het behalen van zijn mbo-diploma sport en bewegen, begaf Wout zich op de arbeidsmarkt. Maar die was krap: op passende functies reageerden soms wel 180 sollicitanten, vaak met een hbo-diploma op zak. Weinig kans dus. Maar hij was niet voor één gat te vangen en koos voor de logistiek. Bij Kaemingk kon hij in september 2019 meteen aan de slag als orderpicker. En sinds mei 2021 mag hij zich teamleider van een logistieke ploeg van zo’n 80 collega’s noemen. Al een prima carrière als je het ons vraagt!

Nieuwe uitdagingen

Sinds hij zijn nieuwe functie vervult, heeft Wout er flink wat uitdagingen bij gekregen: “Van verzuimgesprekken en zorgen dat ieder teamlid zich fijn voelt tot het oplossen van systeemtechnische problemen, het maken van een goede planning en erop toezien dat de productie wordt gehaald. Uiteraard hoort er ook het beantwoorden van werkgerelateerde vragen bij, net als het onderhouden van contact met zieke teamleden. Hoe afwisselend wil je het hebben?”

Veel geleerd in korte tijd

Hoe ging dat, van teamlid naar teamleider? Wout: “Niet van de ene op de andere dag natuurlijk. Ik ben naar andere magazijnen geweest, heb daar meegekeken met de teamleiders en me in de verschillende taken verdiept. Daarnaast heb ik via Kaemingk een zesdaagse cursus leiderschap gevolgd. Ik heb in korte tijd veel geleerd! Ook kreeg ik de nodige begeleiding van andere teamleiders. Dat verliep allemaal heel soepel. Mijn collega-teamleden moesten – net als ik – even wennen. Ik moest me wel bewijzen, maar inmiddels gaat het van beide kanten prima, mede dankzij de goede sfeer binnen Kaemingk.”

Opvangen en inwerken

Uiteraard zorgt Wout zelf ook dat nieuwe teamleden goed worden opgevangen en ingewerkt: “Ze krijgen meteen een aanspreekpunt binnen het team: een ervaren medewerker die ze meeneemt, dingen uitlegt en vragen kan beantwoorden. Tussendoor check ik natuurlijk zelf ook hoe het gaat en wat de nieuwe collega ervan vindt. Zo hou ik een paar weken de vinger aan de pols, tot diegene goed is ingewerkt. Mooi om te doen!”

Plezier

Wout is blij dat hij deze stap heeft kunnen zetten. “Ik zit hier nu goed op mijn plek: ik vind het werk uitdagend en heb er echt plezier in. Het is mooi dat Kaemingk deze mogelijkheden biedt. Je komt, als je wilt, steeds een stapje verder en blijft jezelf ontwikkelen.”

Wout Duenk

* houdt wel van een uitdaging
* begon als orderpicker en groeide snel door tot teamleider
* is blij met de goede sfeer binnen Kaemingk

Bekijk mijn werkdag

Wout Duenk

Wout Duenk

Logistiek teamleider