Ontmoet Lotte Bulten-Hobelman 
Applicatiemanager

“Overstappen naar een andere afdeling? Gewoon doen!”

Direct na het afronden van haar studie internationale bedrijfscommunicatie kwam Lotte Bulten-Hobelman in 2015 bij Kaemingk werken, op de salesafdeling. “Het talentprogramma was ideaal voor mij, want ik had na mijn studie nog geen idee wat ik wilde gaan doen. Op deze manier kon ik ervaring opdoen in het bedrijfsleven en ontdekken wat bij me past.”

De start 

“Het eerste half jaar heb ik gewerkt aan Kaemingk-brede projecten, het tweede half jaar werkte ik op de afdeling verkoop Zuid-Europa. Ik vond het hier zo leuk, dat ik ben blijven hangen: na het talentprogramma heb ik vijf jaar in de binnendienst gewerkt. Hier was ik de spil tussen klanten en collega’s en was ik vooral druk met dingen regelen, heerlijk vond ik dat. Tot mijn oog viel op een vacature bij de ICT-afdeling: er werd gevraagd naar iemand die zijn tanden wilde zetten in procesverbetering en het doorvoeren hiervan in applicaties. Mijn interesse was meteen gewekt!”

De overstap 

Lotte vond de vacature erg interessant, maar was bang dat ze niet voldoende technische kennis had voor deze functie. “Om dit uit te zoeken, ben ik koffie gaan drinken met de HR-manager en vervolgens met de ICT-directeur.  Uit deze gesprekken bleek dat ik helemaal niet zoveel technische kennis nodig had, maar juist zou moeten zorgen voor een vertaalslag van de wensen van de gebruikers van onze applicaties richting de technische collega’s. Je moet dus wel wat snappen van techniek en problemen kunnen opsporen en fiksen, maar niet tot in de technische details. Het was een sprong in het diepe en ik vond het absoluut spannend, maar durfde het wel aan. Gewoon doen, dacht ik.”

Goed besluit

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder. Lotte heeft absoluut geen spijt van de overstap. “Het is een goede keuze geweest. Ik had veel plezier bij de afdeling verkoop, maar wilde mezelf graag verder ontwikkelen. Ik heb het praktisch aangepakt en ben er vol voor gegaan. Het is fijn dat je hier je eigen verantwoordelijkheid kunt nemen en de kans krijgt om verder te kijken – en te komen. Zo maak je zelf het verschil. De sfeer hier is altijd goed, je kunt laten zien wat je in je hebt en er gebeurt heel veel. Er wordt hard gewerkt, maar er is zeker ruimte voor leuke dingen, zoals de legendarische feesten. Work hard, play hard!” 

Lotte doet het 

Lotte laat zien dat ze onze kernwaarde doen letterlijk neemt. Ze maakte de overstap naar een andere afdeling, terwijl ze niet zeker wist of de functie van applicatiemanager haar goed zou passen. “Het was heel spannend, maar dat hield me niet tegen. Ik was zo nieuwsgierig dat ik de sprong gewoon gewaagd heb. Ik wil graag blijven leren en ben blij dat ik hier de kans krijg dat te doen. Ook belangrijk: ik kreeg het vertrouwen van Kaemingk om deze stap te zetten, dat voelde heel veilig. Ook de begeleiding in mijn nieuwe functie was goed. Ik heb eigenlijk alles on the job geleerd, van mijn collega’s. En als ik extra kennis wil opdoen, heb ik de mogelijkheid om cursussen te volgen. Het voelt goed dat er tijd in mij wordt geïnvesteerd. En het is leuk dat er na mij meerdere vrouwen op deze afdeling zijn komen werken. ICT gaat veel verder dan techniek, ik vind het mooi om dat te laten zien.” 

Keuzes maken 

Lotte is niet bang aangelegd en houdt van afwisseling. “Als het eentonig wordt, haak ik af, maar dat is hier zeker niet het geval! Mijn functie draait om knopen doorhakken en keuzes maken. Niet aarzelen, maar dóen. Dat past bij mij. En kan ik  een probleem niet zelf oplossen? Dan zorg ik ervoor dat ik de mensen die dit wel kunnen, bij elkaar breng. Zo zorgen we samen dat we verder komen. Niet afwachten, maar actie ondernemen!” 

Lotte Bulten-Hobelman

  • studeerde internationale bedrijfscommunicatie 
  • werkt sinds haar afstuderen in 2015 bij Kaemingk
  • stapte over van de binnendienst naar ICT 

Bekijk mijn werkdag

Lotte Hobelman

Lotte Hobelman

Applicatiemanager