Ontmoet Remco Jansen 
E-commerce manager

Niet lang vergaderen, maar snel schakelen

De e-commerce van Kaemingk naar een hoger plan tillen. Oftewel: zorgen voor een zo goed mogelijk digitaal platform. Dat is de taak van Remco Jansen. “Een mooie, maar enorme uitdaging”, vindt de e-commerce manager. “Vooral toen corona wereldwijd uitbrak en we alles zo snel mogelijk van offline naar online wilden vertalen. Hoe doe je dat met het gevoel dat je normaal gesproken in de showroom ervaart, met de persoonlijke touch en service van Kaemingk? Die klantreis wilden we graag zoveel mogelijk intact laten, met vernieuwde platformen. Dat vraagt om inventieve oplossingen, pragmatisch denken én snel schakelen.”

Beleving

Remco: “De beleving van de showroom van Kaemingk kun je nooit volledig digitaal maken. Toch hebben we binnen een half jaar een enorme prestatie neergezet: een digitale showroom waar je doorheen kunt ‘wandelen’ en kunt inzoomen op producten, om ze meteen te bestellen. Inclusief praktisch klantportaal om het bestelproces zo eenvoudig mogelijk te maken, zowel voor onze klanten als onszelf. Perfectie en service staan bij ons hoog in het vaandel. Met de kleinste details maken we met z’n allen het verschil. Daar ben ik echt trots op.”

Vertrouwen in jezelf

“Wat ons hierin onderscheidt van andere grote organisaties, is dat we langetermijndenken en een snelle realisatie combineren. Niet lang vergaderen, maar initiatief nemen en snel aan de slag gaan. Dat je de ruimte krijgt voor eigen ideeën, is een van de mooie dingen van Kaemingk: ‘Laat maar zien wat je kan en kom maar op met je plan en strategie. Vinden we dat goed, dan mag je met de uitvoering aan de slag.’ Dit geeft je energie én vertrouwen in je eigen kunnen.”

Goede sfeer

“Daarnaast is de sfeer hier heel goed. We werken hard, maar hebben het met z’n allen ook heel gezellig. Ook buiten het werk om: we hebben regelmatig een borrel of bijvoorbeeld een quiz. Zo leer je elkaar beter kennen. Op deze manier voelt Kaemingk aan als een klein bedrijf, hoe groot het inmiddels ook is. Dat maakt het werken hier heel bijzonder. Maar het belangrijkste voor mij is dat je hier kansen krijgt en de ruimte om te groeien. Zo breng je niet alleen het bedrijf, maar ook jezelf verder.”

Remco Jansen

  • studeerde bouwkunde en werkte op de bouw, maar werd gegrepen door marketing
  • werkt sinds 2015 bij Kaemingk
  • is altijd op zoek naar vernieuwing en verbetering

Bekijk mijn werkdag

Remco Jansen

Remco Jansen

E-commerce manager