Small bokeh Big bokeh Background bokeh

Ontmoet Monique Dijkerman -
sinds 2015 Decorateur bij Kaemingk

“Er is niets zo leuk als Kaemingk”

Tijdens haar opleiding aan het Cibap – vakschool voor toegepaste vormgeving ­– liep Monique Dijkerman bij ons stage. Nadat ze was afgestudeerd, ging ze werken in een bloemenzaak, maar ze verlangde terug naar Kaemingk. Monique stuurde een open sollicitatie, die enthousiast werd ontvangen, maar er was nog geen plek voor haar. Een week later kwam er een vacature vrij en kwam ze op gesprek. Ze kon direct beginnen als decorateur.

Voorlopen op trends

Monique: “Het was meteen weer zoals tijdens mijn eindstage. Hier werken, betekent veel afwisseling – die heb ik nodig. Bovendien werk ik hier in een fijn team, in een goede sfeer. Ik kan hier doen wat ik het liefste doe: ik kan mijn creativiteit kwijt, werk met mooie producten en we lopen voor op de trends. Het is tof om vernieuwend bezig te zijn. Er is niets zo leuk als Kaemingk!”

Reizen

“Ik vind het wel erg jammer dat we vanwege corona een stuk minder vaak naar het buitenland kunnen reizen, maar het is niet anders. Gelukkig gaan de winkelprojecten in Nederland nog wel door. Voor onder meer tuincentra maak ik inrichtingsplannen en moodboards. Die ideeën werk ik verder uit en als alles rond is, ga ik naar de opdrachtgevers toe om de inrichting te verzorgen.”

Marktplaats afstruinen

“Het leukste aan dit werk vind ik het zoeken naar eyecatchers voor in de showroom, van originele vondsten tot mooie behangetjes. Ik struin Markplaats af en word er heel blij van als ik iets heb gevonden wat we samen oppimpen en een mooie plek krijgt in de showroom. Het Volkswagen busje van een paar jaar geleden bijvoorbeeld, dat was geweldig!”

Eigen ideeën

“Kaemingk is sowieso een fijne werkgever. Alles is goed geregeld, de sfeer is prima en hoewel het een groot bedrijf is, ken je elkaar wel. Ook tussen de afdelingen onderling is de samenwerking goed. Je bent echt van waarde en krijgt veel ruimte om je eigen ideeën uit te werken, heerlijk vind ik dat. Alles op creatief gebied kun je bij Kaemingk wel doen. Ik zit hier echt op m’n plek!”

Monique Dijkerman

  • kan sinds 2015 haar creativiteit kwijt bij Kaemingk
  • houdt van afwisseling
  • wordt blij van mooie vondsten om de showroom mee in te richten
Monique Dijkerman

Monique Dijkerman

Decorateur