Ontmoet Bart Egberts 
senior infrastructuur manager

“Hier kun je bijna altijd met jouw ideeën aan de slag”

Hij is senior infrastructuur manager én teamleider van infrastructuur en de servicedesk: Bart Egberts hoeft zich bij Kaemingk niet te vervelen. “Zéker niet”, vertelt hij. “Met het team zijn we verantwoordelijk voor de veiligheid en het goed functioneren van alles rondom de ICT-infrastructuur – oftewel alle computers en de bijbehorende systemen. En we blijven nooit stilstaan, want het kan natuurlijk altijd beter. We zorgen ervoor dat het ICT-fundament goed is en dat alle systemen toekomstbestendig zijn. Voor onszelf én voor onze klanten. Ik ben er trots op dat we zoveel zaken hebben doorontwikkeld de afgelopen jaren. Vooral op het vlak van security. Een hot topic, waar we met z’n allen bovenop zitten.”

Ontwikkelen en doorgroeien

Bart begon, na zijn mbo-opleiding informatica, in december 2006 bij Kaemingk. “Ik was de tweede ICT’er binnen het bedrijf. Inmiddels zijn dit er veel meer, maar ik zit nog steeds tegenover mijn collega van destijds: we kunnen het heel goed met elkaar vinden. Inmiddels zijn we allebei wel doorgegroeid binnen de afdeling: daar krijg je alle mogelijkheden voor. Zo heb ik leiderschaps- en managementcursussen gevolgd en heb ik me op het vlak van techniek verder ontwikkeld. Mooi dat dit hier kan! Ook is er veel aandacht voor een fijne werksfeer. Heel belangrijk voor een bedrijf dat snel groeit! Om een goede band met nieuwe collega’s op te bouwen, werken we vaak samen binnen projecten en hebben we regelmatig teambuildingsessies.”  

Veel vrijheid

Waarom heeft Bart gekozen voor Kaemingk? “Het is een bekende naam in de omgeving en de vacature die ik tegenkwam, was een schot in de roos. Hier werken veel enthousiaste jonge mensen en de sfeer is heel informeel. Ook is iedereen erg betrokken bij het bedrijf. Bovendien heb je veel vrijheid en ontwikkelmogelijkheden: je krijgt alle ruimte om door te groeien. Bij het eerste gesprek had ik meteen het idee dat ik hier goed zat en dat gevoel is nooit weggegaan. Werken bij Kaemingk is dynamisch: er gebeurt van alles. Ook op ICT-vlak. Je kunt innoveren en er wordt veel in ICT geïnvesteerd. Als je een goed idee hebt, wordt daar altijd naar geluisterd en waar mogelijk wordt het uitgevoerd. ‘Nee’ hoor je hier niet zo snel. Het is hard werken, maar er wordt ook veel gelachen. En, ook niet onbelangrijk: de koffie is heel goed!” 

Gezamenlijk doel

Bart inspireert zijn collega’s graag. “Het is belangrijk dat de neuzen allemaal dezelfde kant op staan, hier draag ik graag mijn steentje aan bij. Als iemand van ons denkt dat een bepaalde actie nodig is, of dat we iets moeten doen om het netwerk te verbeteren of veiliger te maken, dan drukken we dit plan er niet zomaar doorheen. We overleggen altijd samen of dit inderdaad een goed idee is waar we allemaal achter staan. Zelf wil ik me een nieuw onderwerp graag helemaal eigen maken, zodat ik het op een leuke, begrijpelijke manier kan overbrengen richting collega’s. Mét humor, zodat het goed landt en iedereen er enthousiast over wordt. Dat stapje extra zet ik graag. En het geeft een voldaan gevoel als dat lukt!”

Bekijk het eens anders

Op zijn beurt wordt Bart ook geïnspireerd door collega’s. Tijdens trainingsmiddagen bijvoorbeeld. “Ik hoor dan waar collega’s tegenaan lopen en hoe ze zaken oplossen. Soms is dat een heel andere manier van denken, die me inspireert om dingen zelf ook van een andere kant te bekijken. Dat houdt me scherp.” 

Bart Egberts

  • volgde de mbo-opleiding informatica    

  • werkt sinds december 2006 bij Kaemingk

  • groeide door tot teamleider infrastructuur en servicedesk 

Bart Egberts

Bart Egberts

Senior Infrastructuur Manager