Kaemingk: de geschiedenis

Het begon allemaal in oktober 1936 met de vennootschap B. Lusink & Co. Deze groothandel te Aalten, in onder meer garen, band, toiletartikelen, sponzen en zemen, werd in 1937 overgenomen door Johan Kaemingk. Destijds stelde het bedrijf nog niet zoveel voor; er was een kleine goederenvoorraad, een reisagent en van enige goodwill was geen sprake. Johan Kaemingk heeft de onderneming helemaal opnieuw opgebouwd en breidde het assortiment uit met producten als speelgoed, feest- en huishoudelijke artikelen en luxe lederwaren. Met succes! 

Roerige tijden

Kaemingk bleef, letterlijk en figuurlijk groeien. Het bedrijf specialiseerde zich hierbij steeds meer in kerstartikelen en kerstversiering Een goede beslissing, want de groei zette door tot eind jaren 80. Na enkele, te risicovolle commerciële keuzes, kwam de firma in zwaar weer. Noodgedwongen verkocht de familie Kaemingk de aandelen aan een buitenstaander, de heer Jos van Tol. Snel werd er door de nieuwe eigenaar teruggekeerd naar waar Kaemingk goed in is: prachtige collecties maken, verkopen en uitmuntend uitleveren. Met resultaat! 

Groeiend marktaandeel

Daarna ging het snel. We waren al actief in Nederland, Duitsland en België, nu volgden ook Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 2006 internationaliseerde Kaemingk, meer landen volgden en ook buiten Europa werden zaken gedaan, onder andere de Verenigde Staten. Ons marktaandeel neemt nog elk jaar toe en we zijn uitgegroeid tot een gezond, internationaal en vooral sfeervol bedrijf waar iedereen met veel enthousiasme werkt aan succes én verrassingen. 

Kom jij ons team versterken?

Kaemingk: de geschiedenis
Geschreven door:

Derk ter Horst