Toptalent Marijke Esselink nog steeds ambitieus op weg naar de Spelen

Update - Wij zijn benieuwd waar Marijke nu staat. Bij Kaemingk zijn we altijd op zoek naar talent. Voor ons eigen bedrijf, en zelfs daarbuiten. Zo steunen wij Marijke Esselink – Nederlands kampioen meerkamp – op haar weg naar de Olympische Spelen. Haar ambitie, doorzettingsvermogen en discipline zijn een mooi voorbeeld voor onszelf!

Wij zijn benieuwd waar Marijke nu staat. Bij Kaemingk zijn we altijd op zoek naar talent. Voor ons eigen bedrijf, en zelfs daarbuiten. Zo steunen wij Marijke Esselink – Nederlands kampioen meerkamp – op haar weg naar de Olympische Spelen. Haar ambitie, doorzettingsvermogen en discipline zijn een mooi voorbeeld voor onszelf!

Hoe gaat het momenteel met Marijke?

Meerkampster Marijke Esselink is gemotiveerder dan ooit. Nadat ze noodgedwongen wisselde van trainer en trainingslocatie, gaat ze als een speer. Aan doorzettingsvermogen ontbreekt het haar zeker niet!

Het gaat goed met Marijke. Ze heeft het indoorseizoen positief afgesloten en maakt zich nu op voor het outdoorseizoen, dat eind april van start gaat. “Ik ben in goede vorm”, vertelt ze. “Sterker nog: dit is mijn beste seizoen tot nu toe!”
Dit ging niet vanzelf, want vorig jaar vond de bondscoach haar niet goed genoeg, waardoor ze niet meer bij de selectie op Papendal mocht trainen. “Dat was echt even een domper, ook voor mijn motivatie, maar ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik wil iedereen het tegendeel bewijzen en laten zien dat ik wél voldoende potentie heb, dus ik ga er nu extra stevig tegenaan.”

Goede resultaten

“Ik ben weer terug bij mijn vorige coach”, geeft Marijke aan. “Die gelooft wel in mij en samen zijn we hard aan de slag gegaan om goede resultaten neer te zetten. Dat pakt nu goed uit en ik heb vertrouwen in de toekomst!” Deelname aan de Olympische Spelen staat nog steeds boven aan haar verlanglijstje. Hoe ver is ze hiermee? “Dat is moeilijk te zeggen. Na de eerste wedstrijden, eind april, wordt duidelijk of het haalbaar is: als je in de top-24 van de wereld staat, mag je meedoen. Een spannende periode dus!”

EK in Parijs

Hoe schat Marijke haar kansen in? “De kans dat ik aan de Olympische Spelen mag meedoen is iets kleiner dan 40%: de limiet is heel scherp. Maar ik ga het hoe dan ook proberen! En mocht ik het niet redden, dan heb ik over vier jaar weer een kans. Wat wel heel realistisch is, is deelname aan het EK in Parijs in september. Ik geloof erin en mijn coach ook, dus we gaan er vol voor.”

Heel veel succes Marijke!

Marijke sluit qua karakter enorm goed bij ons aan

Binnen Kaemingk hebben we ons eigen talentprogramma. Hier krijgen medewerkers volop de kans zichzelf te ontwikkelen. Deze mogelijkheden wil Kaemingk Marijke ook bieden. Zij laat zien dat je door hard werken je doelen bereikt. Net als wij!

Meer lezen over Marijke?

Meer lezen over het talentenprogramma?