Kaemingk's Decoteam zet creativiteit in voor maatschappelijke impact

Het creatieve decoteam van Kaemingk heeft afgelopen juni een indrukwekkende actie van maatschappelijke betrokkenheid getoond door huizen van mensen in kwetsbare situaties een volledige make-over te geven. De dankbaarheid en vreugde van de bewoners raakten iedereen diep.

Met een groep van 35 collega's heeft het decoteam, in samenwerking met stichting Present, hun creativiteit en vakmanschap ingezet voor een nobel doel. Ze hebben acht huizen van gezinnen in kwetsbare situaties in Aalten en Dinxperlo getransformeerd. Van het opknappen van kinderkamers en het schilderen van woonkamers tot het bekleden van trappen en het vernieuwen van hallen, het decoteam heeft aan elk detail gedacht om een warm en uitnodigend thuis te creëren.

"Het ontwerpen en creëren van mooie dingen is onze passie, en dat is wat we dagelijks doen. Maar het verschil nu is dat we deze vaardigheden inzetten voor mensen die onze hulp echt nodig hebben. Dat maakt het nog specialer. De waardering en dankbaarheid die we ervaren is ongeëvenaard," zei een collega van het decoteam.

De bewoners gaven hun wensen aan, waarna ons creatieve decoteam hun expertise inzette om unieke en functionele oplossingen te creëren. Ze hebben zelfs van tevoren complexe bouwwerken gemaakt, zoals bureaus, decoraties en een complete houten boom.

De samenwerking met Present was een kans voor Kaemingk om maatschappelijk betrokken te zijn in de gemeenschap waar ons hoofdkantoor is gevestigd. "Het is fantastisch dat we iets kunnen betekenen voor mensen in moeilijke situaties. We hebben de mogelijkheid om mensen te helpen en blij te maken, en dat is gewoon prachtig," zei één van de collega’s van het decoteam.